Insights Discovery

Gedachtegoed van Carl Gustav Jung

Het Insights Discovery model, gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung, heeft als uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Wat mensen uniek maakt ontstaat doordat ieder mens zijn eigen specifieke talenten, kwaliteiten en voorkeursstijlen heeft. Daardoor ben je als mens of als team bijzonder en kan je het verschil maken.

Contact opnemen
Waardevolle

Inzichten

De basis voor een verdere ontwikkeling ontstaat door zelfinzicht en inzicht in de ander. Door onderlinge verschillen te gaan waarderen ontstaat respect en begrip voor elkaar. Dit alles met de gedachte dat het de communicatie, samenwerking en effectiviteit herstelt of overtreft. Het resulteert in meer werkplezier met de mooie bijkomstigheid dat dit weer gunstig is voor de productiviteit.

model-insights-discovery-trainen-coachen-inspireren-u-nited-academy

Model Insights Discovery

Het Insights Discovery model beschrijft op een krachtige, eenvoudige en inzichtelijke manier de (psychologische) voorkeursstijlen van een mens met behulp van vier kleuren. Een kleur geeft bijvoorbeeld aan hoe iemand denkt of werkt of communiceert. Op basis van een door de deelnemer gemaakte vragenlijst wordt er een persoonlijkheidsprofiel vastgesteld. In dit profiel worden onder andere beschreven:

● Sterke en zwakke punten in de persoonlijke werkstijl;
● Bijdrage aan het team;
● Suggesties voor persoonlijke ontwikkeling;
● Tips voor communicatie;
● Ideale werkomgeving en motiveren.

Bij teamvorming/-ontwikkeling worden de individuele profielen samengebracht in een teamwiel. Dit wiel is de grondslag voor het analyseren van het team waarbij krachten en risico’s in kaart worden gebracht.

resultaat-insights-discovery-trainen-coachen-inspireren-u-nited-academy

Resultaat insights discovery

Wat levert het mij/ons op?

● Betrokken en bevlogen medewerkers;
● Effectiever samenwerken van teams;
● Als coach weet je te inspireren en motiveren;
● Als coach weet je het beste uit jouw team te halen;
● Medewerkers weten beter om te gaan met veranderingen;
● Geeft inzicht in de manier van denken, werken en communiceren van een mens;
● Geeft houvast, werkgeluk en een gemeenschappelijke taal;
● Persoonlijke effectiviteit.

Aan de slag met Insights Discovery

De Insights Discovery test is dus een uitstekend hulpmiddel om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Naast persoonlijke ontwikkeling kan deze tool ook worden ingezet voor het ontwikkeling van teams of van jou als leidinggevende. Sessies van Insight Discovery richten zich op persoonlijke effectiviteit, de aanpak, teambuilding en verkoop. Het persoonlijk profiel dat ontstaat door het invullen van een online vragenlijst is het uitgangspunt voor een coachingstraject op individuele of teambasis.

© 2024 U-nited Academy - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Algemene voorwaarden - Privacy & Cookies - Sitemap