Leiderschap Trainingen

Juiste vaardigheden en tools

Leidinggeven op een inspirerende wijze. Veel hangt ook af van je persoonlijke optreden. Inzicht in eigen vaardigheden en valkuilen gecombineerd met de juiste tools zorgen ervoor dat je deze rol maximaal kan invullen.

Contact opnemen
Training

Inspirerend leidinggeven

Een praktische manier van leidinggeven begint bij jezelf. Jezelf leren kennen om vervolgens jouw kwaliteiten bewust te gaan benutten. Want als leidinggevende krijg je te maken met het in beweging zetten, het enthousiasmeren en inspireren van teamleden. Je moet als leidinggevende soms schakelen tussen de verschillende rollen van manager, teamleider of coach. Hoe gemakkelijker je dit afgaat, hoe meer aansluiting je krijgt bij jouw medewerkers/team.

Onze trainingen op dit gebied zorgen er voor dat jij als teamleider/manager weet wie jij bent waardoor je effectiever kunt zijn in jouw rol. Het vergroot je persoonlijke kwaliteiten. Je bent of wordt je bewust van intenties, gevoelens en gedachtes. Je weet contact te maken met jezelf maar ook met de ander, jouw medewerkers, jouw team.

leiderschap-trainingen-bootjes-u-nited-academy

Ingredienten leiderschap

Veranderen is verbeteren, wordt wel gezegd. Maar echt veranderen zit in mensen. Oprecht aandacht met de juiste interventies kan verbeteringen ingang zetten. Zorgen voor de juiste uitdaging, aandacht en middelen geeft de medewerker de energie om deze move te maken. De training Verandermanagement neemt je hierin mee.

Tot slot de stakeholders. Ook zij mogen niet uit het oog worden verloren. Het organiseren, beheren, beïnvloeden en sturen van hen is belangrijk omdat zij immers belanghebbende zijn. Een training over op welke wijze je dit moet doen is daarom opgenomen in ons pallet aan programma’s.

resultaten-leiderschap-trainingen-u-nited-academy

Resultaten goed leiderschap

Wat levert een leiderschapstraining mij op?

● Je weet jouw stijl van leidinggeven af te stemmen op de medewerkers en de situatie;
● Je hebt als leidinggevende inzicht gekregen in jouw sterke kanten en weet deze te benutten;
● Je weet je medewerkers/team te stimuleren, dit in een plezierige en veilige omgeving;
● Je bent in staat om op effectieve wijze te communiceren met jouw team;
● Je ontwikkelt als leidinggevende je coachingsvaardigheden;
● Je weet medewerkers te stimuleren en motiveren afhankelijk van hun competenties;
● Je hebt kennis gekregen over tips, tools en technieken die je kan gebruiken voor het managen van stakeholders;
● Je bent in staat om verandertrajecten met goed gevolg te managen en te begeleiden.

Soorten leiderschapstraining

Ons pallet aan leiderschap- en managementtrainingen om je verder te ontwikkelen zijn:

T-Grow coaching

Coachen op basis van het bewezen T-Grow model zorgt voor structuur in je coachingsgesprekken. In de training leer je als coach het model toe te passen, zodat je op een heldere en eenvoudige manier iemand als professional maar ook als persoon laat groeien in zijn ontwikkeling.  

Assessmentvaardigheden

Effectief competenties ontwikkelen van alle medewerkers. Wie zijn jouw medewerkers, wat willen ze en wat kunnen ze. Kostbare informatie die je met een assessment boven water krijgt. Basis informatie om keuzes te kunnen maken. Wat je er mee kan en hoe je er mee omgaat leer je gedurende deze training.

Situationeel leiderschap

Past jouw stijl van leidinggeven bij jouw medewerkers? Effectief leidinggeven ontstaat wanneer jij jouw stijl van leidinggeven weet aan te passen aan het niveau van jouw medewerker en de situatie. Gedurende de training leer de verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen. Krijg je meer oog voor de kwaliteiten van jouw medewerkers en weet je hen te motiveren.

Stakeholder management

Deze praktijkgerichte opleiding zorgt ervoor dat je weet wat essentiële stakeholders zijn, hoe je ze analyseert om er vervolgens een juiste en effectieve strategie op los te laten. Verder wordt er stil gestaan bij het wegnemen van weerstanden, het beheren en de verbinding met stakeholders.

Verandermanagement

Tijdens deze training leer je de diverse facetten voor een effectief en efficiënt verandertraject kennen en toepassen. Van het voorbereiden, implementeren tot het begeleiden van je team om de gewenste veranderingen succesvol te laten verlopen.

Aan de slag met leiderschapstraining

Je merkt het, op gebied leiderschap heb je veel variatie aan vormen. Vaak helpt het verhelderend om eens goed te sparren over wat interessant is voor jou persoonlijk en/of binnen jouw team. Neem gerust contact op als je meer informatie wilt of een vrijblijvend kennismakingsgesprek wenst!

© 2024 U-nited Academy - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Algemene voorwaarden - Privacy & Cookies - Sitemap