Soft Skills Training

Persoonlijk – Emotioneel – Sociaal

Goede sociale en persoonlijke vaardigheden zijn essentieel voor het optimaal functioneren van je medewerkers. Toch blijven ze vaak onderbelicht. Het trainen van de zogeheten soft skills leveren een enorme positieve bedrage aan de groei van het bedrijfsresultaat en de ontwikkeling van je medewerkers.

Contact opnemen
Training

Wat zijn soft skills?

Wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met soft skills? Soft skills is een verzamelnaam voor verschillende soorten persoonlijke vaardigheden. Vaardigheden die je onder andere inzet tijdens je werk. Je kan in dit kader denken aan:

● Vlot samenwerken;
● Omgaan met conflicten;
● Helder communiceren;
● Assertief optreden;
● Effectief en efficiënt omgaan met tijd;
● Sociaal tactvol handelen.

Met goede communicatieve, sociale en functionele eigenschappen vergroot je jouw persoonlijke groei en succes. Daarnaast kan de verbetering van soft skills ook jouw team of organisatie verder groeien.

resultaat-soft-skills-training-trainen-coachen-inspireren-u-nited-academy

Resultaat van soft skills training

Wat levert mij een soft skills training op?

● Je kent jouw kracht om je persoonlijke doelen te behalen;
● Je weet welke talenten jouw uniek maken en waar je energie van krijgt;
● Je vergroot je invloed in de samenwerking met anderen;
● Je bent beter in staat jouw boodschap over te brengen;
● Je kunt jouw communicatiestijl flexibel inzetten en afstemmen op je gesprekspartner;
● Je weet hoe jij gedrag van anderen ervaart en beïnvloedt;
● Je weet wat je nodig hebt en durft hiervoor te staan;
● Je hebt het vermogen ontwikkeld om op diplomatieke wijze te reageren.

Inhoud soft skills training

Welk pallet aan trainingen hebben wij om jouw persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen:

Effectief communiceren

Gedurende de training krijg je inzicht in je eigen stijl van communiceren en in die van anderen. Het resultaat hiervan is dat je je invloed kan vergroten waardoor je ook meer resultaat behaald en dit alles op een fijne en effectieve communicatieve manier.

Timemanagement

Een training boordevol tips. We staan stil bij: Wat is tijd en hoe ga je hier effectief mee om. Hoe stel je doelen en prioriteiten. Hoe krijg je rust in jouw agenda. Hoe behaal ik in minder tijd dezelfde of meer resultaat. Gevolg: meer plezier, rust en structuur in je werk. Met de prettige bijkomstigheid dat er ook een betere/gezondere balans ontstaat tussen werk en privé.

Assertiviteit

Tijdens deze training leer je wat een assertieve houding tot gevolg heeft, namelijk dat je effectiever ‘nee’ durft te zeggen, je beter weet om te gaan met lastige mensen, je jouw eigen grenzen beter weet te bewaken, de kracht van lichaamstaal en hoe je conflicten kunnen vermijden via het ik-model.

Conflicthantering

In deze training leer je op bruikbare wijze hoe je moet omgaan met conflicten en belangen. Tijdig signalen herkennen en hierop juiste wijze participeren zorgen voor een win-winsituatie. Het resultaat: een positief gevoel bij alle betrokken partijen.

Omgaan met weerstanden

De dagelijkse praktijk is de basis van deze training. De training zorgt voor tools, inzicht en de juiste gesprekstechnieken hoe hiermee om te gaan.

Personal Branding

Bewust worden van je eigen talenten en kwaliteiten. Deze training gaat jou hierbij helpen met als gevolg dat jij voortaan jouw talenten overtuigd weet over te brengen en jij jezelf krachtig weet te profileren.

Aan de slag met soft skills

Omdat je niet met alle vaardigheden tegelijkertijd aan de slag kan gaan is het belangrijk om eerst eens jouw persoonlijke leerdoel(en) vast te stellen. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat je met een leerdoel duidelijk en specifiek omschrijft en dus voor ogen krijgt wat je jezelf eigen wilt maken. Als je weet wat je wilt, vergroot je daarmee tevens de kans op een goede afloop van de training of coaching. Wellicht is het maken van een keuze niet zo gemakkelijk, dus neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar wat het beste bij jou past. Contact met ons opnemen kan natuurlijk ook als je meer informatie wilt of een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© 2024 U-nited Academy - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Algemene voorwaarden - Privacy & Cookies - Sitemap